NO / EN

Vår historie

Mestergruppen er morselskapet i et norsk bolig- og byggevarekonsern, som har organisert sin virksomhet i ulike forretningsområder og kjeder.

Siden 70-tallet har Mestergruppen bygget ca. 100.000 boliger i Norge. Utspringet til Mestergruppen var nemlig stiftelsen av Mesterhus i 1970 da en gruppe byggmestere ønsket å inngå innkjøpsavtaler direkte med byggevareprodusenter for å unngå å være avhengig av regionale byggevaredistributører.

Siden ble Mestergruppen opprettet i 1995 med det samme målet - å forhandle frem nasjonale innkjøpsavtaler som medlemsbedriftene kunne benytte. I dag er ca. 300 medlemsbedrifter tilknyttet Mestergruppens huskjeder: Mesterhus, Nordbohus, Systemhus og Blink Hus.

Mestergruppen har også byggevareutsalg, både eiet av kjeden og gjennom frittstående forhandlere. En rekke av forhandlerne i byggevarekjedene har sitt utspring i byggmesterbedrifter som har sett på dette som en effektiv tilleggsnæring. Den primære målgruppen for Mestergruppens byggevareutsalg har vært proffkunder av typen tømrer- og byggmesterbedrifter.

I 2011 ble Mestergruppen kjøpt av Ferd AS, et familieeid norsk investeringsselskap som satser på verdiskapende eierskap i virksomheter og finansielle investeringer. Mestergruppen har Ferd AS som sin største eier, men også medlemmer av de ulike kjedene utgjør en betydelig del av konsernets aksjonærer.

I mai 2016 gjennomførte Mestergruppen oppkjøpet av Byggtorget. Senere samme år overtok Mestergruppen eierskapet i Nordek, med kjedene XL-BYGG og Blink Hus, og ble med dette markedsledende innen både byggevare og boligbygging i Norge.

Høsten 2017 kjøpte Mestergruppen konsernet Saltdalsbygg, som er mest kjent for Saltdalshytta, et svært vellykket konsept på det norske hyttemarkedet. Saltdalshytta leverer hytter både som element-byggesett og som nøkkelferdige hytter.

I februar 2018 gjennomførte Mestergruppen oppkjøpet av Pretre, Norges ledende produsent av takstoler, precut og bjelkelag.

I 2021 gjør Mestergruppen sitt hittil største oppkjøp med overtakelsen av Malorama – Norges største innen maling og produkter til overflatebehandling.

I august 2022 ble VVS Norge, med kjedene Comfort og Bademiljø, en del av Mestergruppen-familien. I 2024 ble svenske Happy Homes og WIFA farge & interiørkjede AS en del av konsernet. 

I 2022 hadde Mestergruppen en årlig omsetning på ca. 20 milliarder kroner.

Totalt i Norge og Sverige er vi ca. 1500 medarbeidere som alle jobber for å finne de beste løsningene for våre medlemmer, forhandlere og kunder.