NO / EN

Om Mestergruppen

Mestergruppen er et av Skandinavias største konsern innen byggevarehandel, huskjededrift for boligentreprenører og eiendomsutvikling.

Mestergruppen eier byggevarekonseptene Byggtorget, Byggeriet, XL-BYGG, Bolist og Järnia med til sammen ca. 500 utsalgsteder i Norge og Sverige.

Vi er Norges største boligprodusent gjennom våre 300 medlemsbedrifter i huskjedene Mesterhus, Systemhus, Nordbohus og Blink Hus.

I tillegg driver konsernet eiendomsutvikling gjennom Mestergruppen Eiendom og tilbyr arkitekt- og rådgivningstjenester gjennom Mestergruppen Arkitekter.

Mestergruppen er en av landets største hytteprodusenter, med kjente merkevarer som Saltdalshytta og Røroshytta i porteføljen, samt en ledende takstol- og precutprodusent gjennom Pretre.

I vår portefølje inngår også Norges ledende handelshus for overflatebehandling, Malorama, med logistikkvirksomheten Farveringen og kjedekonseptet Mal Proff. I tillegg har vi faghandelskjedene Kulør og Fargerike.

I august 2022 ble også VVS Norge en del av Mestergruppen. 

Mestergruppen har Ferd AS som sin største eier, men også medlemmer av de ulike kjedene utgjør en betydelig del av konsernets aksjonærer.
Ferd er et familieeid investeringsselskap som satser på verdiskapende eierskap i virksomheter og finansielle investeringer.

Omsetningen til Mestergruppen er på ca. 18 milliarder kroner.

Mestergruppen er medlem av FNs Global Compact.