NO / EN

Om Mestergruppen

Mestergruppen er et av Skandinavias største konsern innen byggevarehandel, overflatebehandling, VVS, huskjededrift for boligentreprenører og eiendomsutvikling.

Mestergruppen eier byggevarekonseptene Byggtorget, Byggeriet, XL-BYGG og Bolist med til sammen ca. 500 utsalgsteder i Norge og Sverige.

Vi er Norges største boligprodusent gjennom våre 300 medlemsbedrifter i huskjedene Mesterhus, Systemhus, Nordbohus og Blink Hus.

I tillegg driver konsernet eiendomsutvikling gjennom Mestergruppen Eiendom og tilbyr arkitekt- og rådgivningstjenester gjennom Mestergruppen Arkitekter.

Mestergruppen er en av landets største hytteprodusenter med Saltdalshytta i porteføljen, samt en ledende takstol- og precutprodusent gjennom Pretre.

I vår portefølje inngår også Norges ledende handelshus for overflatebehandling, Malorama, med logistikkvirksomheten Farveringen og kjedekonseptet Mal Proff. I tillegg har vi faghandelskjedene Kulør og Fargerike.

I 2022 lanserte Mestergruppen håndverkstjenesten Steddy som er rettet mot ROT-markedet (rehabilitering, oppussing og tilbygg).
Høsten samme år ble også VVS Norge med rørleggerkjedene Comfort og Bademiljø en del av Mestergruppen.

Mestergruppen har Ferd AS som sin største eier, men også medlemmer av de ulike kjedene utgjør en betydelig del av konsernets aksjonærer.
Ferd er et familieeid investeringsselskap som satser på verdiskapende eierskap i virksomheter og finansielle investeringer.

Omsetningen til Mestergruppen var på ca. 20 milliarder kroner i 2022.

Mestergruppen er medlem av FNs Global Compact og vårt hovedkontor er Miljøfyrtårnsertifisert.